Cum sa alegi un Laptop second hand

Exista mai multe criterii de care trebuie sa tinem cont atunci cand alegem un laptop second hand iar acestea sunt brand-ul, dimensiunea ecranului, performantele procesorului, memoria RAM si nu in ultimul rand dimensiunea si viteza hard-ului.

Brand-ul

Este bine sa nu cumparam un laptop no-name chiar daca pretul este mai bun. Brandul reprezinta de fapt garantia ca principalul scop al firmei care l-a produs nu este de a face bani repede si usor ci de a oferi calitate clientilor sai iar calitatea inseamna un produs mai robust, care nu se va strica usor si care ne va fi de folos pentru mai mult timp. Cele mai cunoscute brand-uri de laptop-uri ( pe care le gasiti si pe ComputerSH ) sunt: HP, Lenovo, Fujitsu Siemens, Dell, Samsung, IBM, Acer, Toshiba.

Ecranul

Cele mai uzuale dimensiuni sunt de 15 inch dar putem gasi pe piata de la cele mai mici de 11 inch pana la cele mai mari de 17 inch si chiar mai mari.

Procesorul

Procesorul trebuie sa fie, bineinteles, cat mai performant. El poate fi AMD sau Intel. Personal prefer Intel si daca ne referim la acest tip de procesor trebuie sa stim ca putem gasi mai multe modele: I3, I5 si I7. Sunt diferite generatii de procesoare si cu cat avem o generatie mai noua cu atat procesorul este mai performant. Generatia este trecuta chiar in denumirea procesorului si este prima cifra dupa model. Adica daca avem un procesor I5-3320 inseamna ca avem un procesor I5 generatia a 3-a.

Memoria RAM

Memoria RAM (Random Access Memory) este memoria principala a calculatorului. Ar fi bine sa alegem un laptop cu memorie RAM DDR3. Este cel mai nou tip de memorie si lucreaza cel mai bine. Chiar daca la inceput nu avem mult RAM, ulterior se mai poate adauga deci nu este un capat de tara daca initial optam pt un laptop cu mai putina memorie RAM.

Hard

Sunt doua tipuri de hard-uri: HDD si SSD. SSD este o tehnologie mai noua si mult mai rapida insa si mult mai scumpa. Deci daca avem buget pentru asta e bine sa optam pentru SSD, chiar daca are o capacitate mai mica.

Bateria

Este bine sa incarcam bateria corect, astfel incat sa ii prelungim viata cat mai mult.

Durata de viata

Un laptop bine intretinut va functiona o perioada foarte lunga de timp. Asta este si motivul pentru care produsele second hand de acest gen sunt foarte cautate. Calitatea performantelor nu se degradeaza in timp.

Pe ComputerSH.ro gasiti o gama variata de laptop-uri care sa corespunda cerintelor voastre si care sa se incadreze in orice tip de buget. Toate produsele sunt verificate si au garantie intre 1 si 5 ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *